Осінь, золота пора скадовського ринку. Досяжні овочі та фрукти, людей поменьшало і є можливість зустрітися зі знайомими, перекинутись новинами, погомоніти про те, про се, дізнатись новий рецептик, похвалитись своїм.
До речі, яблука зараз по 12-15 грн., огірки — 10-18грн. брокколі -10 грн., кизил, малина, зелень, сливи. Оооо сливи. Сливи по 12-15 грн. за кіло.
А тут, коли ходили на «Смаженого бичка», Тетяна Миколаївна розказала новий рецепт сливового десерту, ну і як не спробувати його зробити, як не відчути себе феєю осінніх смаколиків. Вирішила зробити.
Іду на ринок, купую необхідні продукти і до роботи. Купила:
— 2 кг. сливи угорки;
— 1 кг. цукру (хоч треба 1,4 кг., але ми не дуже полюбляємо солодке)
— 1 пачку какао-порошку «Мрія»
— 1 пачку вершкового масла (використала 3/4 пачки)
Сливи перемила та видалили кісточки.

 Склала у кастрюлю мультиварки і включила на «тушение» (1 години)

Все вариться, кипить, я періодично перемішую 

 і десь через пів години додаю какао та вершкове масло.

 Розлили все, вийшло 2,5 літри смачного сливового десерту.

Сама скуштувала, похвалилась сусідці та чоловікові… прийшлось відкрити одну банку.

Зафотографувати не встигла… Смакота.
Ідіь на ринок, купуйте сливи і готуйте ласощі для своєї родини.

Добавить комментарий