Цибулевий хліб Скадовського хлібзаводу збільшує кількість своіх шанувальників.

0
413

Хліб, хліб, хліб…

Якщо раніше у Скадовську хлібний ряд обмежувався білим, сірим і чорним кирпичиками, білим хлібом «по талонам» і все, то зараз вибір хліба та хлібобулочних виробів місцевого хлібзаводу нас не те що радує, він нас балує.

Якщо раніше запрошення на каву виглядало так: «привіт, заходь на каву…» то зараз дуже часто це запрошення звучить так: «Привіт, у мене є цибулевий хліб і свіже домашнє масло до нього, заходь»

Якщо якість кави чи натурального чаю з роками не змінюється, а іноді навіть стає гіршою, то хліб скадовчан таки радує.

Якщо… то було раніше, а зараз:

Кирпичики, подовий, батони, багети, булочки,…  моркв’яний, гарбузовий, цибулевий…

Тож мене запросили на цибулевий хліб і тому кілька слів саме про нього.

Скадовський цибулевий хліб

Взагалі весь скадовський хліб надзвичайно корисний і смачний продукт який володіє відмінними смаковими якостями. Над його удосконаленням весь час працюють технологи скадовського хлібзаводу, удосконалюються технологічні процеси та оновлюється обладнання.

Саме завдяки бажанню людей зробити смак даного продукту тоншим і насиченим з’явився хліб з цибулею.

Багато людей не люблять цибулю за її різкий і гострий запах, який залишає після себе неприємний післясмак та часто заважає при спілкуванні. Не дивлячись на такі, з першого погляду негативні характеристики, цибуля є справжнім джерелом вітамінів і мікроелементів. Цибулю здавна використовували як профілактичний засіб від різних простудних захворювань.

При правильній термічній обробці цибуля втрачає свій неприємний запах і різкий смак. Хлібобулочні вироби з цибулею відрізняються своєю пікантністю і гідно оцінені нашими скадовськими гурманами. Багато скадовчан вже і не мислять щоденного прийому їжі без шматочка свіжого цибулевого хліба.

Що входить до складу цибулевого хліба?

Сьогодні хліб з цибулею виготовляють за різною рецептурою, яка відрізняється між собою кількістю інгредієнтів та харчових добавок. На Скадовському хлібзаводі випікають традиційний цибульний хліб який відповідає таким характеристикам:

  • Скадовський цибулевий хліб досить високий, круглої форми і розділений на чотири частини.
  • Скадовський цибулевий хліб має пухку структуру м’якуша і хрустку рум’яноїу скоринку.
  • При випічці цибулевого хліба пекарі скадовського хлібзаводу велику увагу приділяють пропорції цибулі, щоб виключити злипання м’якушки. Якщо додати багато цибулі, вона пустить сік, і хліб вийде занадто важким і непропеченим всередині. Щоб уникнути таких неприємностей перед додаванням в тісто цибулю піддають термічній обробці, для видалення зайвої рідини, а злегка карамелізована цибуля додає нові яскраві нотки до вже звичного всім вишуканого смаку хліба.

Зазвичай при виготовленні цибулевого хліба пекарі використовують такі інгредієнти:

  • Борошно;
  • Вода;
  • Дріжджі;
  • Сіль;
  • Цукор;
  • Олія;
  • Цибуля.

Чи корисний для людини цибулевий хліб?

Хліб з цибулею володіє величезною кількістю корисних властивостей. В першу чергу варто відзначити наявність вітамінів різних груп: Е, К, А, В, РР.

Цибулевий хліб є основним джерелом вуглеводів, жирів і рослинних білків. Не дивлячись на те, що багато людей вважають хліб основною причиною осідання зайвих кілограмів на різних частинах тіла, хліб є джерелом мікроелементів і інших корисних речовин, необхідних для нормальної роботи організму: магнію, заліза, натрію, кальцію, калію,
фосфору, цинку, міді, селену…

Тож скадовський цибулевий хліб не тільки смачний, а і корисний!

Ось що кажуть скадовчани про цибулевий хліб:

Olga Maksimova

Сегодня впервые купила цибулевый хлеб) Сидим, значит, обедаем. Дай, думаю, предложу сыну новинку попробовать:

— Хочешь новый хлеб? Ты такой ещё не ел) На кусочек, понюхай?
Сын берет кусочек ароматного хлеба, нюхает, расплывается в улыбке и откусывает первый кусочек. Внимательно его жуёт. Я интересуюсь:
— Вкусно пахнет? Нравится тебе?
— Ага! Вкусно! — кивает сын.
— А знаешь, с чем этот хлеб?
— Ну, конечно знаю! Это же просто! С ЛЮБОВЬЮ!!!

Вот так теперь мы называем наш скадовский цибулевый хлеб)

А я прихопила з собою гарного сиру і пішла на цибулевий хліб з домашнім маслом. Було приємно і смачно, кава була духм’яна, компанія приємна, масло домашнє, а хліб справжній.

Насолоджуйтесь правильними речами. Людьми, часом і хлібом.