У нас, у Скадовську розпочався сезон помело! Такий великий жовтий апельсино-грейпфрукт з товстою кіркою.

В АТБ один помело коштує приблизно 48 грн., а у Фреші виходить аж 82 грн. А якщо ще й врахувати те, що кірку прийдеться викинути, то краще купити мандарини. І що робити? Цукати!

Я вперше купила цукати з помело в «Сільпо» і вподобала їх на все життя. Така смакота — в 100 разів смачніше за цукерки. Коштують вони від 150 до 200 грн.за кіло.

Тож хочеш не хочеш, а треба робити цукати!

Знайшла рецепт в інтернеті, почитала, зрозуміла що замочувати-вимочувати не хочу і вирішила зробити по своєму.

  • Помело (нам знадобиться тільки кірка) — 1 шт.
  • Цукор — 2,5 склянки. Я так брала перші рази, зараз беру 1,5 склянки.
  • Вода (для сиропу) — 1 скл.

Помело почистити і порізати на скибочки або кубиками. Якщо замочити кірки на сутки або двоє, то гіркота яка є в шкірочці пропаде, але я так не роблю, мені подобається з гірчинкою.

Скласти в каструлю, засипати цукром і влити воду. На верх кладу тарілку.

Доводимо до кипіння і варимо на середньому вогні 40-50 хвилин. Потім потрібно дати їм охолонути. За цей час шматочки помело вберуть в себе всю рідину (сироп).

Тепер треба висушити кірки. Я виклала кірки на застелене деко і сушила при мінімальній температурі близько 2,5 години. Дверцята духовки повинні бути трохи причинені. 2-3 рази перевернула скоринки, щоб не прилипали. Виключила духовку, дістала цукати і дала їм охолоти.  

Все, цукати готові. Ставте чай.

 

Добавить комментарий