Як у мене з англійських шортбредів американські снікердудлс вийшли.

0
158

Літо закінчилось, з’явився час і я вирішила спекти простого печива для своїх домашніх та смаколиків до чаю, на зустріч з подружками. Взяла що було, а було майже нічого. Вершкове масло, цукор, мука та трохи домашніх вершків таких що аж порепались.

Як підказав мені інтернет, з того всього в мене мало вийти англійське печиво — шортбред (дослівно «короткий хліб»)! Базовий рецепт  якого дуже простий. Ви можете самостійно урізноманітнити його наповнювачами — родзинками, горіхами, в’яленої вишнею, маком, шматочками шоколаду… у мене нічого такого не було, обійшлась.

Інгредієнти для шортбреда:
250 гр вершкового масла
375 гр борошна (або 250 гр борошна і 125 гр горіховою борошна — подрібненого в порошок мигдалю або фундука)
125 гр цукру
1 щіпка солі

Я зробила все на глаз, бо в мене були вершки які я додала.

У миску поклала нарізане масло, висипати до ньогов борошно і руками перетерла те в крихту. Додала вершки (не викидати ж), трохи цукру (бо в мене він був) і сіль. Все замісила в не дуже туге, але і таке щоб не бралось до рук, однорідне тісто. Поклала його в холодильник рівно на стільки, щоб прибрати зі столу, знайти форми для печива, увімкнути духовку та помити посуд. Правильно, то треба на годину.

Всі інгредієнти використала, холодильник підчистила, а цукор майже весь на місці та й ванільний знайшовся, треба використати і що робити?

І тут я плавно переходжу з англійського печива до американського, це ж не паспорт міняти, дозволу не запитувати.

Висипала цукор з ваніллю просто на верх тіста і розкатала корж товщиною десь 7-8 мм.для майбутнього печива, вже американського!  Snickerdoodle!

Snickerdoodle печиво з Америки.
Американці великі фантазери і вигадники по частині придумувати і давати десертам смішні назви — «Смерть від шоколаду», «Пиріг Ангела», «Диявольський торт», «Розумний пиріг» … Ось і це печиво, має смішну і дивна назва — Snickerdoodle (Снікердудлс). Чи то — дурний сміх, чи халтурник? Ну то не важливо. Снікерсдудлс так снікерсдудлс. Ще моя бабця пекла такі дудли, тільки називала на них просто коржики і дуже добре ми ними ласували.

Ну, думаю, раз це снікерсдудлс, а не простий коржик, то треба їх прикрасити якось з викрутасом та цукор добренько придавити, а качалки фігурної у мене немає. Що робити? Правильно, подивитись у різні боки. А тут я в АТБ купила ось такий килимок під посуд і він в мене ще новий.

Я ним тісто накрила, качалкою пройшлась і красота!

Кума колись на вечерю формочки подарувала і вони стали як знахідка.

Все вирізала, на деко виклала, духовку до 200 градусів нагріла і пекла хвилин 10-15.

Все. нам сподобалось.

Я думаю наші господині теж так печуть тільки не знають що то англійські шортбреди та американські снікердудлс.

Смачного!