Часто зустрічаємось з дівчатами у кав’ярнях, то кави випити, то чаю з цукерками. Говоримо-балакаємо, про політику, книги, кіно, доречі фільм «Книжковий клуб» бачили? Гляньте, і весело і про книги. Про спортивні майданчики говоримо, йогу, зумбу, про бібліотеку, дороги, доріжки, чоловіків… і звичайно ж рецептами ділимось.

Маринований буряк

Ось буряк. Ну буряк то й буряк, то в борщ, то натерти, то до капусти  додати чи в шубу. Сирий, варений, печений…, якщо сирий використовувати то добре, швидко, а от якщо варити чи пекти, то вже й задумаєшся. А тут дівчата розказали рецепт маринованого буряку. Раз розказали, два розказали, все думаю, зроблю, але ж пектись з тим буряком не дуже хочеться, от і задумалась про спрощення процесу.

Я вирішила зробити буряк, як капусту на голубці, в мікрохвильовій печі.

А тепер по черзі.

Складові.

  • буряк
  • сіль
  • мед або цукор
  • олія
  • гірчиця з зернами
  • оцет, (винни, малиновий, яблучний… який є, а з бальзамічним буде дуже смачно)
  • перець чорний мелений
  • прованські трави (або які подобаються, можна часник).

Приготування

Помила буряк та поклала його у поліетиленовий пакет, добре зав’язала та поставила в мікрохвильову піч на 15 хвилин. Якщо буряк мілкий, то вистачить і 10 хвилин.

Ввімкнула піч, буряк крутиться, готується.

Готую маринад.

Всі спеції, олійки, мед, оцет…, корочше все що вирішила додати до маринаду  — змішала.

В цей час зупинилась мікрохвильова піч, зразу дістала буряк і почистила.

Нарізала його на шматки та склала в миску з маринадом. Чому беру буряк гарячим? Тому що він так краще пропитується маринадом, та й мед, сіль, чи що там ще, що не розчинилось в маринаді, з гарячим буряком поводиться краще. Перемішую кілька разів, за той час поки буряк не охолоне.

Ну все, перекласти з миски в інший посуд і на стіл.

Кажуть корисно, знаю що смачно!

Добавить комментарий