Скадовський хліб. Перший ювілей скадовського подового!

0
364

Найпопулярніший, найулюбленіший скадовський хліб який обирають гості Скадовська — це скадовський подовий хліб.

І він ювіляр! Скадовський подовий хліб печуть на потужностях Скадовського хлібокомбінату вже 25! років. Уявляєте, 25! Рівно з того моменту як на підприємстві встановили електричні печі, на полицях Скадовських магазинів з’явився подовий хліб.

Тож кілька слів про ювіляра!

Я пішла по магазинах, які торгують скадовським хлібом, щоб запитати який хліб більш за все купують гості Скадовська влітку і з’ясувала, що це, звичний для скадовчан, подовий хліб, який ми любимо не менше ніж гості нашого міста.

Туристи кажуть що наш подовий і не хліб зовсім, а калач, булка, батон, кругленький, овальний, місцевий чи просто хлібчик. Такого хліба як скадовський подовий немає ніде, ні в якому іншому місті крім Скадовськ.

Хтось полюбляє з скоринкою, комусь більше до вподоби світлий хлібчик, але всі зійшлись на тому, що скадовський подовий хліб дуже смачний. Завжди гарно випечений, з скоринкою та ніжним м’якушем.

І розказали мені як смакує наш хліб найбільше:

  • З вершковим маслом, сиром та кавою! То я й сама знаю і скадовчани підтвердять на 100 %.

Той хто не п’є каву, кажуть що гарно з солодким чаєм та лимоном. Головне! Берете добрий кусень скадовського подового хліба, гарне масло і сир. Масло м’яке, сир — сирний і настрій. Не забудьте, настрій!

Робіть бутерброд, беріть каву і йдіть на вулицю, щоб промені сонця попали на ваш хліб, щоб масло блиснуло, а сир запах… То життя. Справжнє, без домішок і прикрас. Воно прекрасне. Воно в ваших руках, насолоджуйтесь ним. Як гарним хлібом. Хліб життя!

Ще скадовський подовий смачно:

  • Піджарити з одного боку на маслі і їсти з чим завгодно, хоч з овочами, хом з ковбасою
  • Скадовський подовий відмінно підходить для салату Цезар, крутонів та грінок.
  • На гарячі бутерброди!
  • Хліб з маслом і абрикосовим варенням, тут скадовський подовий незамінний.

Ото нагадали! Це такий смачний спогад, аж-аж який смачний. Хліб, масло і золотаві абрикоси з бабусиного варення. Вони весь час хочуть сповзти з неосяжного шматка хліба і кудись впасти, а ти їх ловиш і насолоджуєшся смаком і своєю спритністю. Весь такий солодкий і щасливий. Щасливий хліб.

Знову я в ліричному відступі. Тож далі, скадовський подовий смачно:

  • З салатом із рожевих помідорів і кислих огірків! Такий салат, доречі, називається іспанським і зразу подається з хлібом. Краще з нашим, скадовським подовим хлібом. 
  • З молоком і халвою!
  • З борщем!
  • Фарширований!

Єдиним недоліком скадовського подового хліба є те, що він швидко з’їдається, кажуть люди. Тільки розігнався, тільки «вошел во вкус», а треба знову йти за хлібом.

Вітайте ювіляра, обирайте щасливий Скадовський хліб і живіть насолоджуючись.