У нас у Скадовську відбулися вже другі «Вечорниці», ми веселились, смакували смаколики, знайомились, фотографувались, домовлялись про саджанці, спільні проекти, рецепти… роздавали гостинці…

І ось тут виявилось що гостинець благополучно доставлений додому, а рецепту немає! SOS!!! Сигналять мені дівчата, я кидаю рятувальний круг, «SOS» передається по ланцюжку і вуаля! Ось рецепт від пані Тетяни Курікової.

Скажу чесно, перерила весь інтернет щоб знайти цей рецепт і не переписувати його зі сповіщення, але нічого такого не знайшла. Є багато подібного але з якимись викрутасами,  а саме такого немає.

Цей пиріг пекла ще Тетянина бабуся і його називали «Чорним» бо він завжди був темним від сливового варення.

А ось саме і рецепт

Рецепт «Чорного» пирога.

6 яєць,

6 столових ложок сметани,

6 столових ложок оліі,

200 грам цукру

6 столових ложок рідкого варення (сливового або вишневого),

1чайна ложка соди,

1 чайна ложка кориці,

300 грам муки. все добре розтерти.

Сливовий пиріг «Чорний», від Тетяни Курікової

«Тісто буде рідким. Деко змастити олією та посипати мукою, вилити тісто на деко та поставити у гарячу духовку. Випікати десь хвилин 30. Чи готове перевірити зубочисткою. Коли спечеться та вистигне змастити цедрою з помаранчів та посипати цукровою пудрою. Смачного.»- пише пані Тетяна

А бабусине завжди смачніше…

Ось ще одне спостереження яке ми зробили на наших «Вечорницях», той хто вміє  гарно готувати та з душею ділиться своїм вмінням з іншими, той і відпочиває на відмінно.  Ми всі молодці! Ми вміємо те все робити!

А про перші скадовські «Вечорниці» тут. Вечорниці у Скадовську. Як було і що робили. Фотозвіт і кілька слів.

 

1 коментар

Добавить комментарий