Вечорниці у Скадовську. Традиції.

На вечорниці з пустими руками не ходять. Тож у нас, у Скадовську склалася така традиція, приходити на вечорниці з якоюсь цікавою стравою, щоб і цікава була, і смачна, проста і корисна. Ми все куштуємо, насолоджуємось, обговорюємо плюси і мінуси своїх рецептів, ділимось досвідом приготування. А я, описую кілька рецептів.

У нашій скринці є:

Сливовий пиріг від Тетяни Курікової рецепт якого розшукували всіми «Вечорницями»

та

Млинці заварні від Наталі Демиденко. Рецепт із скадовських «Вечорниць»

А тепер про нові рецепти з Скадовських Вечорниць.

От, що може бути неприємного від приготування пирога? Зайві кілограми і дірки в зубах від надмірного споживання солодкого? Ні!  Найнеприємніше — це миття посуду, який треба відмивати від залишків тіста, масла та яєць. Тому пиріг від Тетяни Яковлєвої виявився просто знахідкою для господинь. Пекти не треба, тісто замішувати не треба, крем варити не треба! Їж і насолоджуся.

Пані Тетяна приготувала болгарський насипний пиріг!

Кулінарні історики вважають, що болгарський насипний пиріг з’явився на світ у роки надмірно розвиненого соціалізму, коли в дефіциті були не тільки одяг і меблі,  але і масло з курячим яйцями. Коли не було нічого крім гарного апетиту.

Отже, беремо:

Слянку борошна, склянку манки і склянку цукру, все змішуємо в одній мисці. Додаємо дві чайні ложки пекарського порошку або одну чайну ложку харчової соди. Це сухе тісто!

В іншу миску натираємо 6-7 яблук. Ті хто полюбляє корицю — додає 1 ч. л. кориці, а щоб яблука не почорніли, заливаємо їх соком одного лимону.

Потім форму для випікання змастити маслом та викласти пошарово: шар сухої суміші і шар яблук, шар сухої суміші, шар яблук, шар … ну, ви зрозуміли. Останнім повинен виявитися сухий шар. Вийде три слої пирога.

Перед тим як поставити пиріг в духовку, треба рівномірно залити його склянкою дуже гарячого — прямо киплячого — молока, так щоб молоко дістало до нижнього шару. (використайте ніж або виделку).

Зверху треба натерти заморожене вершкове масло і в духовку. Печеться цей пиріг близько 50-60 хвилин в духовці, розігрітій до 180 градусів. Дайте пирогу охолонути і приємного апетиту! Ходіть на вечорниці!

Пісний варіант сухого пирога.

Зараз же піст, кажуть дівчата і що робити?

А давайте замінимо молоко на воду, а вершкове масло на олію. І все буде пісно! Змішайте півсклянки олії і півсклянки води, ложкою рівномірно розподіліть по поверхні, щоб не залишалося сухих фрагментів, у кількох місцях проткніть пиріг виделкою і випікайте як написано вище.

Ходіть на вечорниці,спілкуйтеся з друзями, живіть не на дивані!

А я ще розкажу про кабак від Наталі Демиденко! Він просто всіх зачарував.

Добавить комментарий