На вулиці справжня зима, ми на Вечорницях у Скадовську, а тепла, золота та багата осінь нас все не відпускає… Пані Наталя каже, що саме цієї осені відкрила для себе гарбуза. Да, звичайний прозаїчний гарбуз, такий казковий, загадковий, ніжний, кремовий, яскравий і дуже смачний.

І що тільки не готують з цього рудого красеня, каже пані Наталя — і супи, і другі страви, і навіть солодкі пироги, а просто запекти у духовці з коричневим цукром, тож карамель в карамелі!

От ви тільки погляньте на гарбуза, ну хіба можна з нього приготувати щось не смачне? Ні, просто не вийде! Страва буде смачна, красива, а головне готується гарбуз легко, його лише треба любити.  Ось і на вечорниці  господиня вирішила приготувати крутобокого рудого гарбуза, тому що немає нічого смачнішого, ніж фарширований гарбуз запечений в духовці!

Вечорниці у Скадовску. Гарбуз з м’ясом та картоплею запечений в духовці!

Треба: гарбуз, м’ясо, цибуля, картопля, перець болгарський, морква, помідори або томат, спеції — суміш прованських трав, чебрець, сіль, перець, олія.

А далі все просто. Гарбуз вичістити від насіння. М’ясо піджарити на олії, додати цибулю, моркву та картоплю. Додати спеції та воду. Протушити.

Потім картоплю з м’ясом скласти в горщик з гарбуза, закрити гарбузовою кришкою загорнути той гарбуз у фольгу та поставити у духовку. Температура — 180 градусів. Час приготування — 1 час, або перевірте щоб гарбуз став м’яким.

От і все, страва вийшла дуже красива і ошатна, такий собі привіт від осені. І повірте мені на слово — дуже смачна!

Слід сказати, що коли будете їсти, обов’язково підчіпляйте з краєчків запечений гарбуз і їжте її разом з начинкою. Смак виходить просто божественний. 

Так, а я чекаю на рецепт штруделя з м’ясом.

Добавить комментарий